Ana Sayfa > Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

1. Annenin veya babanın e devlet şifresi ile bir bilgisayardan e devlet portalına girilir. Cep Telefonundan nakil başvurusu henüz ne yazık ki yapılamamaktadır.

2. Arama kısmına nakil yazılır.

3. MEB Nakil İşlemleri sayfası tıklanır.

4. Nakil sayfası açılınca nakli istenen çocuk seçilir.

5. Nakil nedenine “veli isteği” yazılır.

6. Sırasıyla İl, İlçe, okul türü ve okul seçilir. 9. Sınıf hariç diğer sınıf düzeyleri için meslek lisesine nakil isteniyorsa alan ve dal seçilmesi gerekebilir. Meslek lisesine nakil istenmiyorsa buralar boş bırakılır. Diğer bilgiler otomatik gelecektir.

7. “Nakil gidebilir” kutucuğu işaretlenir.

8. “Başvuruyu kaydet” tıklanır.

ÖZEL DURUMLAR

1. Özel okula nakil için okul türü olarak “Özel Anadolu Lisesi” seçilir.

2. Meslek Lisesine nakil için okul türü olarak “Anadolu Meslek Programı” seçilir.

NAKİL BAŞVURUSUNUN OLUP OLMADIĞINI VEYA NAKLİN GERÇEKLEŞİP GERÇEKLEŞMEYECEĞİNİ KONTROL ETMEK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

1. Google’a “meb e okul” yazılır.

2. E okul veli bilgilendirme sistemine (turuncu kısım) giriş yapılır. Mavi kısım idareciler içindir. Burada çocuğunuzun sınıfı okul numarası vs. gerekecektir. İstenilen bilgiler doldurulur.

3. Sol alt kısımda yer alan “Nakil İşlemleri” kısmına tıklanır. Burada çocuğunuzun naklinin ne durumda olduğu, sırası ve okulun kontenjan bilgileri yer alır. Nakiller devam ettiği sürece çocuğunuzun sırası değişeceği için sık sık kontrol edilmelidir. Şayet kontenjan dışında kalırsanız naklini olmayacaktır. Bu durumda nakil istediğiniz okulu değiştirebilirsiniz.

4. Nakil istediğiniz okulu değiştirmek için e devlete girip nakil başvurunuzu önce silmelisiniz. Eski başvurunuzu silmeden yeni bir başvuru yapamazsınız.

"ÇOCUĞUM HANGİ OKULDADIR?" Başlığında yazanları uyguladığınızda çocuğunuz ait tüm bilgileri görebilirsiniz.

Çocuğunuz 1. yerleştirme sonucunda hangi okula yerleştirilmişse o okuldadır tabii ki bu durum siz 2. ve 3. yerleştirme hakknızı kullanmamış iseniz böyledir. 2. ve 3. yerleştirme haklarınızı kullandıysanız bu yerleştirmeleri de kontrol etmelisiniz. Google'a LGS 1. yerleştirme yazıp arama yaparak 1. yerleştirme sonucunu öğrenebilirsiniz. aynı şekilde 2. ve 3. yerleştirme sonuçlarını da görebilirsiniz.

Çocuğunuzun okulunu öğrenmek için bir başka yol da "ÇOCUĞUM HANGİ OKULDADIR?" Başlığında yazanları uygulamaktır.

Çocuğunuzun hangi okulda okuduğunu veli olarak e devlete girip öğrenci belgesi çıkarmaya çalıştığınızda görebilirsiniz. E devlette arama kısmına öğrenci belgesi yazıp barkodlu belge oluştur seçeneğini seçince öğrenciye ait tüm bilgiler görünecektir.